Vyrobte si: Výroba jarních motýlků!

02.04.2020 14:54

Máte doma pár kolíčků navíc? Vyrobíme si motýlky, které přilepíme na kolíčky a jarní výzdoba je tady!

Vyrobíme si motýlky, které přilepíme na kolíčky a jarní výzdoba je tady. Pokud chcete vyrobit něco trvanlivějšího, můžete místo barevných papírů použít pěnový papír, který ovšem dnes nemusíte hned sehnat. My nějaký měli, ale i tak jsme ještě použili univerzální utěrky a pěnové utěrky, které se v drogerii seženou, doufám, i dnes.

 

 

Co budeme potřebovat:

  • barevný papír
  • pastelky nebo fixky
  • lepidlo
  • kolíčky

Postup:

 

Protože jsme na chatě a bílých papírů nemáme na zbyt, na šablony pro děti jsem použila staré letáky. Když se papír přeloží na půl, věřím, že motýlí křídla zvládne dospělák nakreslit. Obzvlášť, když se podívá na obrázky na netu. Já nejsem zrovna moc výtvarně nadaná, ale docela se mi to povedlo.

Dětem necháme šablony obkreslit, i když s tím budou určitě potřebovat pomoc, minimálně s držením šablony, protože jim bude utíkat. Následně je mohou zkusit sami vystřihnout. Pokud budete chtít, aby to přeci jen bylo trochu uhlazenější, nechte děti vystřihnout jen hrubý obrys a zbytek dolaďte sami. Následně nechte děti motýlky zdobit. Můžou použít jen pastelky či fixi, na ty utěrky byli fixi docela hezké, jen doporučuji dát dětem pod motýlka aspoň další leták, jinak budou barvičky všude. Z odstřižků jsme vystříhali také různá kolečka, syn spíš čtverečky, čárky a další tvary a i těmi jsme motýlky zdobili. Lepení a stříhání je u nás velmi oblíbená činnost, takže jsme u toho vydrželi poměrně dlouho.

Na lepení motýlků ke kolíčkům jsme použili tavnou pistoli, kterou už má doma celkem dost lidí. Věřím, že by šel použít i herkules, jen to bude déle schnout.

 

Nezapomeňte nám zaslat, jak se vám motýlci povedly vytvořit! Na emailovou adresu skolka-vyrobky@seznam.cz nám můžete posílat vyfocené vaše výtvory a my některé z nich vybereme a zveřejníme na naše stránky.

 

autor: Míša Křišťanová